Nichlas Bergqvist

Legitimerad sjukgymnast

Jag föddes i Hudiksvall och flyttade som 12-åring tillsammans med min familj till Ilsbo i Nordanstig. Jag började min skolgång i Hudiksvall, fortsatte efter flytten i Ilsbo och gick sedan på högstadiet i Bergsjö. På gymnasienivå läste jag samhällsvetenskapliga linjen, åter i Hudiksvall.

Det första intresset för skadeanalys och åtgärder fattade jag under min militärtjänstgöring som plutonsjukvårdare. Idrottsintresset för fotboll och karate medförde att man fick se och uppleva skador på nära håll, jag blev då nyfiken och intresserad av hur man skulle kunna rehabilitera uppkomna skador.

År 1993 var jag färdigutbildad sjukgymnast med utbildningar inom OMT, akupunktur, idrottsmedicin och manuell medicin. Mitt specialintresse är aktiv rehabilitering med rörelseanalys och manuella tekniker. För mig är patientmötet med ett brett spektra av människor och skador det som gör varje dag till en intressant utmaning.

På min fritid tycker jag om att spendera tid tillsammans med min fru Annette, mina två vuxna barn, tre bonusbarn och bonusbarnbarn. Jag håller även igång med styrketräning, löpning och golf. En och annan buggträning och tävling blir det också.

nichlas@gavlefysioterapeuter.se
026 60 07 47